Eerste stap

first step eerste stap

Ongeveer twee jaar geleden, half februari besliste ik om te stoppen met roken. Het was in dezelfde periode dat ik bewuster wilde beginnen leven. Ik wilde niet alleen gezonder zijn voor mijn eigen lichaam, maar ook voor de natuur. Hiernaast wilde ik ook beginnen rekening houden met eerlijke handel. Als student heb je niet altijd een heel groot budget ter beschikking voor deze veranderingen. Ik besliste het allemaal stap per stap te doen. Door te stoppen met roken hield ik op het einde van de maand extra geld over. Dat kon ik nu spenderen aan kledij die eerlijk gemaakt is. Dit was mijn eerste onderneming.

Eerlijke handel

Ik werd me bewuster van de oneerlijke handel in de wereld door mijn zus die me wees op een artikel uit een tijdschrift. Hierin zei iemand dat ze hun kinderen geen kledij wilde laten dragen dat gemaakt was door kinderen die diezelfde leeftijd hadden. Mijn zus vertelde me dit terwijl we in een low budget ketenwinkel kledij bijeen aan het nemen waren. Ik zei haar ‘oké, laten we stoppen met deze kledij te kopen’. We hebben alles terug gehangen en zijn naar een tweedehandskleding-winkel vertrokken. Hier heb ik, om de dag goed te maken, een van de mooiste rokken gekocht die ik ooit heb gehad. Deze koste meer dan de rokken die ik in de ketenwinkel vast had, maar ik ben hier veel gelukkiger mee. Bovendien voel ik me helemaal niet schuldig. 

Ik kan iedereen die shopt om zich beter te voelen dit soort winkels heel erg aanraden. Deze kledij heeft vaak een betere kwaliteit en toch een redelijke prijs. Ik voelde me bij het kopen van deze kledij op een andere manier goed. Ik deed geld op aan kledij en voelde me alsof ik iets goed deed voor het milieu en de mensen. Win – win.

Het opstarten van een blog

Sinds begin 2018 ben ik erg veel bezig met het uitzoeken welke producten ik kan kopen, zonder het gevoel te hebben dat ik niets meer mag. Zoals veel mensen hou ik ervan om me mooi te kleden en me te verzorgen en dit wilde ik zeker niet opgeven. Midden 2018 begon ik met enkele berichten te schrijven over mijn nieuwe levensstijl. Ik merkte echter snel dat ik niet genoeg ervaring had om anderen hierover in te lichten en nuttige tips te geven. 

Ondertussen, na twee jaar, heb ik het gevoel dat mijn basis al meer uitgebreid is. Ik kan niet wachten deze met iedereen te delen om zo de wereld weer een beetje mooier te maken voor ons allemaal

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *