Je haar plasticvrij wassen met deze shampoos

haar plasticvrij wassen met deze shampoo

De overgang van shampoo in plastieken flessen naar plastiekvrije shampoo was zo een natuurlijke, makkelijke overgang dat ik bijna zou vergeten jullie hier over te vertellen. Ik wil mijn verhaal toch graag delen. Zo kan ook jij je haar plasticvrij wassen met deze shampoos!

De aankoop van mijn eerste shampooblok is al zo lang geleden dat ik me niet meer kan herinneren waarom ik dit deed. Shampooblokken hebben zo veel voordelen. Ze ruiken lekker zonder dat je de fles er voor moet open doen, ze zijn mooi, ze zijn handig mee te nemen… en boven al heb je er geen plastiek voor nodig! Ik begon met shampoo blokken uit de Lush. Testte ook een exemplaar van het merk Lamazuma en ben nu momenteel zoet met de blokken van HappySoaps.

Mijn haar plasticvrij wassen met deze shampoos: de eerste shampooblok

De keuze tussen shampooblokken is groot. Er zijn enorm veel verschillende geuren en kleuren. Gelukkig letten de meeste merken op de verschillende haarstructuren en droogte. Je hebt shampooblokken voor gekleurd haar, voor grijs haar, voor heel broos haar… Iedereen kan makkelijk een blok vinden die bij hun past. Zelf heb ik veel en lang haar, maar heel dun. Mijn haar is snel vettig dus moest ik een zachte blok vinden die toch haar goed kan ontvetten. Wanneer je naar een winkel gaat (in tegenstelling tot een webshop) kan je hulp vragen in de winkel en kunnen ze je iets aanraden. Het is natuurlijk altijd nog testen en zelf ontdekken wat er goed bij jou past.

Lamazuma

In het begin ging ik naar de winkel en vroeg om raad, maar na enkele blokken wilde ik graag andere merken testen. De shampooblok die ik van Lamazuna had was een miskoop voor mij. In die periode nam ik medicatie die als bijwerking zorgde dat ik geen vettig haar meer kreeg. Ik gebruikte deze blok echter pas toen ik gestopt was met deze medicatie. Ik moet dus niet uitleggen dat deze blok voor droog haar niet zo handig was op mijn absoluut niet droog haar. Na mijn wasbeurt had ik het gevoel dat mijn haar nog vettiger was geworden.

Hoewel ik wist dat deze blok eigenlijk niet bij me paste probeerder ik hem toch. Elke keer opnieuw had ik het gevoel dat mijn haar niet proper was, dus gebruikte ik deze blok verder niet meer. Ik ga van dit merk zeker nog andere blokken testen. Ik hou jullie hier zeker van op de hoogte!

Happy Soaps

Toen ben ik overgestapt naar shampooblokken online. Ik kwam uit op happy soaps en in tegenstelling met de Lush waren deze veel goedkoper. Het nadeel, de verzendingskosten zorgden voor een minder groot verschil in prijs. Gelukkig bieden zij gratis verzending aan vanaf een bepaald bedrag. Ik heb vrienden en familie die ook graag shampooblokken gebruiken. We bestellen altijd samen en dus valt de verzending weg. 

Een shampooblok gaat ongeveer even lang mee als 3 flessen shampoo. Gezien een shampooblok hier 8 euro kost zou je al heel goedkope shampooflessen moeten kopen om goedkoper uit te komen. De aankoopprijs van plastiekvrije shampoo ligt misschien hoger, maar op termijn spaar je hier eerder mee uit dan dat je verliest. Daarnaast heb je ook weer minder afvalzakken nodig!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *